Sprawdzona Dieta

Dowiedz się jak jeść, jakie suplementy brać i jak sobie pomóc z problemami żywieniowymi. Od lat pomagamy szerokiemu gronu odbiorców z powodzeniem.

Homar – sugestie dotyczące podawania i poradnik, jak go jeść

Homar – sugestie dotyczące podawania i poradnik, jak go jeść

Kiedy zamawiasz homara, musisz wziąć pod uwagę liczbę osób, które będziesz karmić. Możesz chcieć zamówić pojedynczego homara lub całego homara, ale nie jest rzadkością widzieć ludzi zamawiających dwa lub trzy. Końcówki i ogon muszą być obcięte i połamane na łatwe do opanowania kawałki. Alternatywnie można skręcić drugą nogę homara, jak sugeruje Martha. Ciało homara to mięsista część, podczas gdy ogon to skorupa.

Serve lobster with lemon & herb butter

Aby przygotować tę pyszną i łatwą do wykonania przyprawę, będziesz musiał oczyścić ogon homara. Możesz to zrobić z pomocą nożyc kuchennych. Aby odciąć ogon, użyj nożyc kuchennych, aby przeciąć skorupę tuż poniżej płetwy ogonowej. Aby podać homara z cytryną i masłem ziołowym, wystarczy położyć go na wierzchu skorupy i posmarować masłem ziołowym.

Ta aromatyczna przyprawa to świetny sposób na podniesienie zwykłego sosu maślanego do rangi eleganckiego dania. Aromatyczny smak liści laurowych ma kwiatowy aromat podobny do oregano i tymianku, co czyni je doskonałym wyborem dla zrównoważenia naturalnej słodyczy homara. Zioło to ma również łagodne ciepło, więc nie jest przytłaczające. Z kolei świeża bazylia jest wspaniałym dodatkiem, nadającym homarowi śródziemnomorski akcent. Homara można podawać przy specjalnych okazjach, takich jak wesele czy rocznica ślubu. Takie uroczystości są niezwykle istotne, dlatego należy zadbać o najlepszej jakości jedzenie.

Nie zamawiaj homara dla dwojga

Jeśli zamawiasz homara dla dwojga, skończysz z ogromnym, szorstkim stworzeniem, które jest bardziej na pokaz niż do jedzenia. Lepiej zamówić mniejszego homara, który będzie miał więcej mięsa dotykającego skorupy. Możesz również poprosić kelnera o pominięcie skorupy, jeśli chcesz. Ciało homara, które zawiera najwięcej mięsa, nie powinno być jedzone.

Przeczytaj:  Świeża żurawina - kilka propozycji, jak ją jeść

Popularny skecz w Saturday Night Live obejmował klienta zamawiającego specjalność z homara. Kiedy kelner usłyszał zamówienie, skecz stał się parodią musicalu Les Miserables, z homarem ubranym jako Jean Valjean. Wśród innych postaci znaleźli się kelner John Mulaney, kucharka Cecily Strong oraz XIX-wieczni francuscy chłopi. Satyryczny skecz rozszedł się wirusowo i stał się zszywką SNL.

Unikaj jedzenia niemięsnych części homara

Jest wiele części homara, które można jeść. Najbardziej jadalne są pazury i mięso wewnątrz ogona. Homar może być rozczłonkowany na poszczególne części za pomocą dziadka do orzechów, widelca lub szpikulca do homarów. Głowa homara również zawiera mięso. Pamiętaj, aby usunąć stawy głowy, aby upewnić się, że nie są one toksyczne. Następnie możesz użyć deski do krojenia, aby odciąć nogi i pazury homara.

Jeśli jesz całego homara, upewnij się, że najpierw ugotujesz go na parze. Następnie możesz go rozebrać i pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa. Jeśli zamierzasz nadziać swojego homara, użyj majonezu Hellmana i nie spiesz się, aby obtoczyć wszystkie części w majonezie. Jeśli używasz go do nadziewania, pamiętaj, aby odciąć mięso od ości. A kiedy skończysz, rozłóż obrus, aby chronić swoje ubrania.Podobne:

Udostępnij